Izbor sportiste

Predstavljamo Gorana Loju: Srušio veliku Rusiju

Predstavljamo Gorana Loju: Srušio veliku Rusiju
Foto: N.N. | Predstavljamo Gorana Loju: Srušio veliku Rusiju

Goran Lojo rođen je 2. avgusta 1976. godine u Sarajevu. Nakon sjajnih rezultata u omladinskim selekcijama BiH, na klupi "zmajica" nalazi se od 2017. godine.

Od tada na klupi bh. tima ima pozitivan skor u zvaničnim utakmicama, a trofejni bh. stručnjak, osvajač dvije titule sa Plej-ofom, u aktuelnim kvalifikacijama ostvario je pobjedu karijere, ali i jednu od najvećih u istoriji ženske bh. košarke kada je vodio BiH do epske pobjede nad moćnom Rusijom. Sklopio je nevjerovatan tim, koji krasi jedinstvo i zajedništvo, što je danas rijetkost u bh. sportu. Pred njim je još jedan ispit, i to onaj u duelu sa Švajcarskom u februaru, nakon kojeg ćemo se, nadamo se, svi radovati prvom plasmanu na EP nakon 1999. godine. Takođe, od prošle godine sa velikim uspjehom vodi žensku ekipu Getingena, koja se takmiči u elitnom rangu njemačke košarke. Goran Lojo je kandidat za najboljeg trenera BiH u 2020.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije