Izbor sportiste

Predstavljamo: Ilija Jukić - Bronzani na EP

Predstavljamo: Ilija Jukić - Bronzani na EP
Foto: N.N. | Predstavljamo: Ilija Jukić - Bronzani na EP

Ilija Jukić rođen je 10. avgusta 2004. godine u Mostaru. Član Tekvondo kluba Poskok iz Posušja je od 2013. godine kada je napravio prve korake u sportu u kojem mu se već sada smiješi blistava seniorska karijera.

Pod stručnim nadzorom trenera Petra Bobana u 2021. godini napravio je niz vrhunskih rezultata koje je krunisao na nedavno završenom Evropskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu, gdje se u kategoriji do 78 kilograma okitio bronzanom medaljom. Sezonu je najavio zlatom na Kozara kupu u Prijedoru, a nešto kasnije u Zvorniku je osvojio titulu na državnom prvenstvu.

U Visokom je bio najbolji u Kupu Bosne i Hercegovine, kao i na Federalnom prvenstvu u Zenici. Najviše pobjedničko postolje zauzeo je i na Podgorica openu, te treće mjesto na open turniru E1 u Sarajevu.

Ilija Jukić je u konkurenciji za najperspektivnijeg sportistu.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com s početkom u 20 časova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije