Izbor sportiste

Predstavljamo: Iman Avdić - Bh. dragulj u bazenima

Predstavljamo: Iman Avdić - Bh. dragulj u bazenima
Foto: N.N. | Predstavljamo: Iman Avdić - Bh. dragulj u bazenima

Iman Avdić rođena je 23. septembra 2007. godine u Sarajevu. Članica Plivačkog kluba Sport Time prvi susret sa bazenom imala je već sa četiri godine, kada je počeo njen sportski put ka mjestu među najboljim mladim plivačicama regiona, ali i šire.

Višestruka rekorderka i prvakinja Bosne i Hercegovine ove godine je sportsku javnost obradovala brojnim vrhunskim rezultatima na međunarodnim takmičenjima, među kojima je i Prvenstvo centralne Evrope u Beogradu, gdje je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara mješovito, te srebrnu u disciplini 400 metara slobodno.

Na Komen kupu Mediterana bila je zlatna, dok je na LEN Evropskom prvenstvu za seniorke bila najmlađa učesnica. Nastupila je na Evropskom prvenstvu za juniore, a trenutno se zahvaljujući osvojenoj normi bori za dobre rezultate na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Iman Avdić je u konkurenciji za najperspektivniju sportistkinju.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT 1 i portalu nezavisne.com s početkom u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije