Izbor sportiste

Predstavljamo: Ivona Ćavar, bronza zlatnog sjaja

Predstavljamo: Ivona Ćavar, bronza zlatnog sjaja
Foto: Anadolija | Predstavljamo: Ivona Ćavar, bronza zlatnog sjaja

Ivona Ćavar rođena je 19. oktobra 1995. godine u Splitu. Nakon osvojene svjetske bronze 2016. godine u kojoj je postala najbolja sportistkinja BiH, članica Sveučilišnog karate kluba Neretva i ove godine okitila se još jednom velikom medaljom.

Bh. šampionka je klasu potvrdila na seniorskom Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, gdje je u žestokoj konkuenciji osvojila bronzano odličje. Do novog podviga 23-godišnja reprezentativka BiH stigla je nakon što je u kategoriji do 68 kg izborila četiri pobjede. Nakon poraza od Irine Zarecke iz Azerbejdžana, uslijedile su pobjede nad predstavnicama Slovenije, Švedske, Slovačke i na kraju Makedonke Anhele Majsovske, koja joj je i obezbijedila dolazak na postolje.

Ove godine nosila je zastavu BiH na Mediteranskim igrama u Taragoni, a učestvovala je i na Svjetskom prvenstvu u Madridu. Osvojila je novu titulu prvaka BiH, a vrijedi istaći i sjajno peto mjesto na turniru elitne Premijer lige u Roterdamu.

Svi ovi rezultati Ivanu Ćavar su odveli u najužu konkurenciji za nagradu za najbolju sportistkinju 2018. u BiH.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije