Izbor sportiste

Predstavljamo: Katarina Kraišnik u Budimpešti pokorila Evropu

Predstavljamo: Katarina Kraišnik u Budimpešti pokorila Evropu
Foto: N.N. | Predstavljamo: Katarina Kraišnik u Budimpešti pokorila Evropu

Katarina Kraišnik rođena je 31. januara 2003. u Istočnom Sarajevu. Tekvondoom se počela baviti još kao petogodišnja djevojčica u klubu Slavija.

Nekoliko godina kasnije prelazi u redove ekipe Centar iz Hadžića, gdje je radom i trudom stekla crni pojas, a od 2016. godine članica je TKDK Sarajevo. U dosadašnjoj karijeri na međunarodnim i domaćim takmičenjima ubilježila je 91 borbu od kojih 80 pobjeda i tek 11 poraza. Vlasnica je ukupno 41 medalje, od čega 36 zlatnih, tri srebrne i dvije bronzane.

Centralno mjesto u trofejnoj vitrini Katarine Kraišnik zauzima odličje osvojeno u oktobru ove godine na Evropskom kadetskom prvenstvu održanom u Budimpešti. Nakon pet borbi u kategoriji do 47 kilograma, protiv vršnjakinja iz Turske, Srbije, Rusije, Slovenije i Ukrajine osvojila je zlatnu medalju i ostvarila istorijski uspjeh bh. tekvondo sporta. Mlada reprezentativka BiH ove godine zlatna je bila i na Dalmacija kupu, te Šabac openu, na kojem je proglašena i za najbolju kadetkinju turnira.

U prošlih šest godina prvakinja je Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji, a posebno priznanje iz 2017. godine je proglašenje za najbolju kadetkinju prvenstva BiH.

Svečana manifestacija 17. Izbora najboljeg sportiste BiH u 2017. godini, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu s početkom u 20.15 časova, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim Draganom Čovićem. Predsjednik stručnog žirija je proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije