Izbor sportiste

Predstavljamo: Košarkaška reprezentacija BiH, šokirali prvaka Evrope

Predstavljamo: Košarkaška reprezentacija BiH, šokirali prvaka Evrope
Foto: N.N. | Predstavljamo: Košarkaška reprezentacija BiH, šokirali prvaka Evrope

Muška košarkaška reprezentacija BiH imala je upečatljiv nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Ostvarene se dvije velike pobjede, prva protiv Mađarske, a onda i protiv Slovenije, koja je branila zlato, a koju je predvodio nevjerovatni Luka Dončić. "Zmajevi" su tu pokazali koliko vrijede, a njihov senzacionalni trijumf, kojim su prekinuli veliki niz "zmajčeka", odjeknuo je u svijetu košarke.

Ipak, dvije pobjede nisu bile dovoljne da se prođe u drugi krug, prije svega jer su se bh. košarkaši našli u "grupi smrti", u kojoj su još bili Litvanija, Francuska i Njemačka.

Takođe, puleni Adisa Bećiragića igraju vrlo dobro u kvalifikacijama za Mundobasket. Posebno se pamti pobjeda u Sarajevu protiv favorizovane Francuske. Dva kola prije kraja "zmajevi" i dalje imaju priliku da se prvi put plasiraju na Svjetsko prvenstvo.

Zbog svega ostvarenog bh. košarkaši su kandidati za nagradu za najbolju ekipu u 2022.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije