Izbor sportiste

Predstavljamo: Larisa Cerić, svjetska klasa

Predstavljamo: Larisa Cerić, svjetska klasa
Foto: N.N. | Predstavljamo: Larisa Cerić, svjetska klasa

Larisa Cerić rođena je 26. januara 1991. godine u Travniku. Naša najbolja džudistkinja i u 2018. nastavila je višegodišnju dominaciju na međunarodnoj sceni.

Uspjesi su se nizali kao na traci, a najznačajniji svakako je ostvaren u Bakuu, gdje se okitila bronzanom medaljom na Svjetskom seniorskom prvenstvu. Pod budnim okom selektora Branislava Crnogorca, odličje nije izostalo ni na Evropskom prvenstvu, održanom u Tel Avivu, odakle se vratila sa srebrnom medaljom. Godinu na izmaku pamtiće i po uspješnim nastupima na brojnim međunarodnim turnirima. Na grend slemu u Jekaterinburgu stigla je do zlata, a na pobjedničko postolje popela se i na Gran priju u Antaliji i Hagu osvojivši srebro, odnosno bronzu. Na svjetskoj rang-listi Larisa Cerić je u vrhu i smjenjuje se na najboljoj poziciji sa Japankom Sarom Asahinom i Kubankom Idalis Ortiz.

Svi ovi rezultati su Larisu Cerić i ove godine, kao i mnogih prethodnih, odveli u najužu konkurenciju za nagradu za najbolju sportistkinju BiH u 2018.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije