Izbor sportiste

Predstavljamo: Larisa Cerić, vicešampionka planete

Predstavljamo: Larisa Cerić, vicešampionka planete
Foto: N.N. | Predstavljamo: Larisa Cerić, vicešampionka planete

Džudistkinja Larisa Cerić rođena je 26. januara 1991. godine u Travniku. Jedna je od rijetkih u BiH koja godinama ima konstantu vrhunskih rezultata sa velikih takmičenja, a od 2009. godine već četiri puta je proglašavana za najbolju sportistkinju BiH.

I ove godine je u konkurenciji za najbolju sportistkinju BiH. Svjetsku klasu potvrdila je i ove sezone koja joj je bila jedna od najuspješnijih u karijeri. Po drugi put je osvojila medalju na Evropskom prvenstvum pošto je u Varšavi došla do bronzane medalje.

Nekada juniorska šampionka svijeta i U-23 prvakinja Evrope, a danas druga na svjetskoj ranking listi nastavila je sa žetvom medalja na gran pri takmičenjima. U kolekciju je dodala zlatna odličja iz Zagreba i Antalije, te zlato sa Evropa opena održanog u Minsku. Na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti je zaustavljena u 3. kolu, a kasnije ju je povreda zaustavila da se bori za jednu od medalja.

Kruna sezone, ali i karijere je stigla prošlog mjeseca. Larisa je u marokanskom Marakešu osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u open kategoriji. Radi se o najprestižnijoj kategoriji u džudo sportu, te je ovim podvigom ostvarila jedan od najvećih rezultata za BiH u olimpijskim individualnim sportovima. Treba reći da je u finalnoj borbi poražena od takmičarke iz Japana koja je od Larise teža 50 kilograma.

Svečana manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH u 2017. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim Draganom Čovićem. Predsjednik stručnog žirija je proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije