Izbor sportiste

Predstavljamo: Lejla Njemčević, na krovu svijeta

Predstavljamo: Lejla Njemčević, na krovu svijeta
Foto: N.N. | Predstavljamo: Lejla Njemčević, na krovu svijeta

Lejla Njemčević rođena je 19. juna 1994. godine u Udinama i uvjerljivo je najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine.

Neprikosnovena reprezentativka Bosne i Hercegovine sezonu je okončala na prvom mjestu svjetske rang liste i kao ukupna pobjednica svjetske lige u xc-maratonu. Ispisla je tako istoriju bh. biciklizma i postavila standarde koje će u skoroj budućnosti teško neko uspjeti da nadmaši.

Lejla Njemčević dvostruka je pobjednica Svjetskog kupa, dva puta je bila srbrna, te jednom bronzana. Odbranila je u gdini na izmaku i titulu prvakinje Bosne i Hercegovine sa tri pobjede u Premijer lige, a u svom vlasništvu ima i pet uzastopnih pobjeda na prvenstvima Balkana.

Ove godine po peti put je nominovana za najbolju sportistkinju Bosne i Hercegovine, odnosno među tri najbolje u Izboru Nezavisnih i BHRT-a.

Njene uspjehe i blistavu karijeru svakako potpisuje i trener Amar Njemčević, pod čiojim je nadzorom stigla do svjetskih visina.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotelu "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministartsvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije