Izbor sportiste

Predstavljamo: Luka Pejić, srebrni iz Praga

Predstavljamo: Luka Pejić, srebrni iz Praga
Foto: N.N. | Predstavljamo: Luka Pejić,srebrni iz Praga

Luka Pejić rođen je 9. avgusta 2006. godine u Banjaluci, gdje je svoje prve sportske korake napravio kao šestogodišnjak.

Put koji ga je kasnije odveo do uspjeha i na najvećim omladinskim takmičenjima Evrope i svijeta počeo je u Karate klubu Banjaluka, a danas je član Energija Grave, u čijem je kimonu pod trenerskom palicom Branka Derajića zabilježio sjajne rezultate. Godinu na izmaku pamtiće kao najplodonosniju u svojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri, čime je ujedno napravio i izvrsnu najavu svog budućeg seniorskog razvoja.

U kategoriji do 57 kilograma reprezentativac Bosne i Hercegovine ove je godine na Evropskom prvenstvu za kadete održanom u češkoj prijestonici Pragu osvojio srebrnu medalju.

Pobjednički podijum nije izostao ni na Svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u turskoj Konji. U izuzetno jakoj konkurenciji kategorije do 61 kilogram okitio se odličjem bronzanog sjaja u borbama, a nabrojani rezultati donijeli su mu s pravom i nominaciju za najperspektivnijeg sportistu BiH u 2022. godini.

Dio zasluga za sportske uspjehe mladog banjalučkog karatiste Luke Pejića svakako pripada i ostatku stručnog štaba Karate kluba Energija Grave, koji čine trener Boris Popović, kondicioni trener Nikola Grahovac i sportski psiholog Duško Lepir.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije