Izbor sportiste

Predstavljamo: Marica Gajić, vodi BiH na Evrobasket

Predstavljamo: Marica Gajić, vodi BiH na Evrobasket
Foto: N.N. | Predstavljamo: Marica Gajić, vodi BiH na Evrobasket

Marica Gajić rođena je 27. aprila 1995. godine u Bijeljini. Nakon što je prije pet godina vratila bh. košarku na mapu Evrope osvojivši juniorsko EP Divizije B, danas predvodi seniorsku reprezentaciju BiH ka prvom plasmanu na Evrobasket poslije 20 godina. Njene partije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Nakon četiri kola statistički jedna je od najkorisnijih igračica, najbolja je skakačica sa 15,3 skoka po meču, prosječno ubacuje 17,3 poena, dok je u kategoriji ukradenih lopti na drugom mjestu. Da se radi o klasnoj igračica, potvrđeno je ovoga ljeta, kada je potpisala ugovor sa nekadašnjim prvakom Evrope i najboljom španskom ekipom Avenidom, u kojoj je odmah stekla status prvotimke. Sa Avenidom je osvojila Kup Španije.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije