Izbor sportiste

Predstavljamo: Miralem Pjanić (fudbal)

Predstavljamo: Miralem Pjanić (fudbal)
Foto: N.N. | Predstavljamo: Miralem Pjanić (fudbal)

Miralem Pjanić je rođen 2. aprila 1990. godine u Tuzli. Nakon što je ostavio dubok trag u Francuskoj igranjem za Mec i Lion, te u Italiji nastupajući za Romu i Juventus, u kojem je stekao status jednog od najboljih veznjaka svijeta, a s kojim je osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Italije, ovog ljeta napravio je transfer karijere potpisavši za slavnu Barselonu.

Transfer je procijenjen na 60 miliona evra, a odštetna klauzula mu iznosi 400 miliona evra, čime je postao najskuplji bh. fudbaler ikada. Takođe, ušao je u odabrano društvo te postao jedan od rijetkih fudbalera koji su igrali zajedno s Kristijanom Ronaldom i Leom Mesijem.

S katalonskim velikanom će pokušati osvojiti najvredniji trofej, onaj Lige šampiona, kao i špansku La Ligu. Miralem Pjanić je u konkurenciji za najboljeg sportistu.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije