Izbor sportiste

Predstavljamo: Muška košarkaška reprezentacija BiH - Bez poraza u 2021.

Predstavljamo: Muška košarkaška reprezentacija BiH - Bez poraza u 2021.
Foto: FIBA | Predstavljamo: Muška košarkaška reprezentacija BiH - Bez poraza u 2021.

Muška košarkaška reprezentacija BiH plasman na Evropsko prvenstvo, koje se igra naredne godine, izborila je nakon što je osvojila prvo mjesto u grupi u kojoj su još bile selekcije Grčke, Bugarske i Letonije.

Pobjedama u februaru nad Grčkom i Bugarskom puleni Vedrana Bosnića, koji je preporodio ovaj tim, imali su skor od 5-1 i bili jedna od najuspješnijih reprezentacija u kvalifikacijama za Evrobasket, na kojem će igrati u grupi sa Francuskom, Slovenijom, Njemačkom, Litvanijom i Mađarskom.

Pobjednički niz "zmajevi", koji su ove godine bez poraza, nastavili su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Na startu su savladane selekcije Češke i Bugarske, čime je otvoren put u glavnu rundu kvalifikacija, u kojoj će se boriti za prvi odlazak na Mundobasket.

Muška košarkaška reprezentacija BiH je u konkurenciji za najbolju ekipu.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj odlučuju čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com s početkom u 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije