Izbor sportiste

Predstavljamo: Muška rukometna reprezentacija BiH - Drugi put zaredom na EP

Predstavljamo: Muška rukometna reprezentacija BiH - Drugi put zaredom na EP
Foto: N.N. | Predstavljamo: Muška rukometna reprezentacija BiH - Drugi put zaredom na EP

Rukometna reprezentacija BiH po drugi put uzastopno se plasirala na Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije nisu počele dobro, mršava izdanja protiv Estonije rezultirala su smjenom Bilala Šumana na mjestu selektora, a na njegovo mjesto imenovan je Ivica Obrvan.

Bio je to pozitivan šok za "zmajeve", koji su u Bugojnu pod palicom novog selektora savladali Austriju, što se na kraju ispostavilo ključnom utakmicom. Bh. rukometaši su na kraju uspjeli kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije da se plasiraju na smotru najboljih evropskih reprezentacija, koja će biti održana u Mađarskoj i Slovačkoj u januaru naredne godine.

Na predstojećem EP, BiH će igrati u veoma jakoj grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom. Muška rukometna reprezentacija BiH je u konkurenciji za najbolju ekipu.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com s početkom u 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije