Izbor sportiste

Predstavljamo: Nedžad Husić - Pisao istoriju bh. sporta

Predstavljamo: Nedžad Husić - Pisao istoriju bh. sporta
Foto: N.N. | Predstavljamo: Nedžad Husić - Pisao istoriju bh. sporta

Nedžad Husić rođen je 15. septembra 2001. godine. Nezaboravnu godinu počeo je osvajanjem srebrne medalje na Seniorskom prvenstvu Evrope u Sofiji.

Ostvario je četiri pobjede, da bi zatim u borbi za zlato bio poražen od predstavnika Poljske. To je bila sjajna uvertira za Olimpijske igre, gdje je ispisao istoriju. U dva navrata se borio za istorijsku medalju, a na kraju je osvojio fantastično peto mjesto, što je najbolji rezultat BiH na najvećoj svjetskoj smotri sporta.

Nakon Tokija nastavio je niz uspjeha, postao je prvak Evrope u olimpijskom tekvondou do 21 godinu, slaveći na prvenstvu Starog kontinenta u Talinu. Osvojio je bronzu na posljednjem takmičenju na kojem je nastupio, na prestižnom G1 BiH openu, čime je zvanično počeo lov na Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Nedžad Husić je u konkurenciji za najboljeg sportistu. Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com sa početkom u 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije