Izbor sportiste

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci - Kolekcionari trofeja

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci - Kolekcionari trofeja
Foto: N.N. | Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci - Kolekcionari trofeja

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci u 2019. godini osvojili su svoju ukupno 23. medalju na velikim međuna-rodnim takmičenjima.

Titula viceprvaka osvojena na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj pulenima selektora Mirze Hruste-movića ukupno je šesto srebro u kolekciji uz još 14 zlatnih i tri bronzana odličja.

Najtrofejniji bh. sportski kolektiv na putu do finala u Bu-dimpešti stigao je bez ijednog izgubljenog seta. Savladali su selekcije Holandije, Hrvatske, Rusije, Poljske, Turske, Letonije i Ukrajine. Jedini poraz osjetili su u finalu od bra-nioca naslova Rusije. Srebro su osvojili kapiten Sabahudin Delalić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Armin Šehić, Ha-run Golub, Edin Đino, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Ermin Jusu-fović.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbo-ra najboljeg sportiste BiH je Olimpijski komitet BiH, kro-vna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Mi-nistarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije