Izbor sportiste

Pratite nas na Google news

Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci

Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci
Foto: N.N. | Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci
Edin Spržo

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci osvojili su 21. medalju, od čega je 14 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

Iako su nakon devet uzastopnih šampionskih titula na evropskim prvenstvima, prvi put nakon 20 godina ostali bez zlata, medalja u Poreču nije izostala. Puleni selektora Mirze Hrustemovića opravdali su krunu najtrofejnijeg bh. sportskog kolektiva i sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva vratili se sa bronzanim odličjem.

Ekipa koja u kolekciji ima čak 15 nagrada najboljih u izboru "Nezavisnih novina" i Radiotelevizije BiH u Poreču je startovala sigurnom pobjedom nad Gruzijom rezultatom 3:0. U istom ritmu nastavili su i u drugom kolu sa Mađarima, a grupnu fazu završili su trijumfom protiv Srbije 3:0.

U četvrtfinalu čekala ih je Njemačka, koju su pobijedili 3:0, dok su u polufinalu, nakon tajbrejka, poraženi od Rusije 2:3, koja je na kraju osvojila zlato. U borbi za treće mjesto izabranici selektora Hrustemovića bili su sigurni u duelu sa domaćinom Hrvatskom 3:0.

Bronzu na EP osvojili su Ismet Godinjak, Adnan Manko, Armin Sehić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Safet Alibasić, Ermin Jusufović, Adnan Kešmer i kapiten Sabahudin Delalić.

Svečana manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH u 2017. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radiotelevizije BiH biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH s predsjedavajućim Draganom Čovićem. Predsjednik stručnog žirija je proslavljena košarkašica Mara LakićBrčaninović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije