Izbor sportiste

Predstavljamo: Sabahudin Delalić, prvi tehničar planete

Predstavljamo: Sabahudin Delalić, prvi tehničar planete
Foto: N.N. | Predstavljamo: Sabahudin Delalić, prvi tehničar planete

Sabahudin Delalić rođen je 17. avgusta 1972. godine u Sarajevu.

Član je odbojkaškog kluba SPID iz Sarajeva i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci od 2001. godine. Popularni Traca sa bh. timom osvojao je sve što se osvojiti moglo, a ove godni riznici od 28 medalja sa svih velikih takmičenja dodao je i srebro sa Svjetskog prvenstva održanog u Sarajevu.

Na smotri najboljih ekipa planete proglašen je najboljim tehničarom, te uvršten u idealnu šestorku. Sa bh. timom ove godine osvojio je i Zlatnu ligu, te tako potvrdio epitet jednog od najboljih igrača sjedeće odbojke svih vremena.

Zbog svega što je ostvaro u ovoj godini Sabahudin Delalić se zasluženo našao na listi kandidata za ovogodišnju nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u kategoriji osoba sa invaliditetom.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotelu "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministartsvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije