Izbor sportiste

Predstavljamo: Sergej Jakirović, nadomak istorijskog uspjeha

Predstavljamo: Sergej Jakirović, nadomak istorijskog uspjeha
Foto: N.N. | Predstavljamo: Sergej Jakirović, nadomak istorijskog uspjeha

Sergej Jakirović rođen je u Mostaru, 23. decembra 1976. godine. U godini na izmaku osvojio je šampionsku titulu sa Zrinjskim.

Upravo se ovaj stručnjak smatra najzaslužnijim za veliku dominaciju Mostaraca koji su suvereno promarširali M:tel Premijer ligom Bosne i Hercegovine.

Pod njegovom palicom "plemići" su titulu osigurali sedam kola prije kraja kada su imali 21 bod više od drugoplasiranog Tuzle Siti. Jakirović umalo nije ušao u istoriju kao prvi trener koji je uveo jedan klub u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Zrinjski je igrao plej-of za Konferenciju ligu gdje je u posljednjim sekundama protiv Slovana primio pogodak koji ga je koštao istorijskog uspjeha. Prije nego li je otišao u Rijeku, Jakirović je Zrinjski ostavio na prvom mjestu u aktuelnoj sezoni Premijer lige.

Zbog svega što je ostvario u ovoj godini Sergej Jakirović  je kandidat za nagradu za najboleg trenera.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije