Izbor sportiste

Predstavljamo: Stefan Maksimović, novi dragulj bh. rukometa

Predstavljamo: Stefan Maksimović, novi dragulj bh. rukometa
Foto: N.N. | Predstavljamo: Stefan Maksimović, novi dragulj bh. rukometa

Stefan Maksimović rođen je 16. februara 2009. godine u Gradišci.

Mladi rukometaš je ove godine postao prvak BiH u konkurenciji dječaka rođenih 2009. godine. Sa svojim Rukometnim klubom Kozara, osim titule BiH, okitio se i titulom prvaka Republike Srpske.

Oba puta bio je predvodnik tima, a to je ozvaničeno i proglašenjem za najboljeg igrača, odnosno najboljeg strijelca na pomenute dvije završnice.

Pored pomenutih turnira, Stefan je nastupio i na završnici prvenstva RS i BiH za dvije godine starije dječake (2007. godište), od čega je važno izdvojiti titulu viceprvaka RS. Brojni su i drugi turniri gdje se njegova Kozara uspjela okititi najsjajnijim medaljama, a on nekom od individualnih titula.

Zbog svega što je ostvario u ovoj godini Stefan Maksimović je kandidat za nagradu za najperspektivnijeg sportistu.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotelu "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije