Izbor sportiste

Predstavljamo: Stevan Ljubičić - Kormilar zlatnih dama

Predstavljamo: Stevan Ljubičić - Kormilar zlatnih dama
Foto: N.N. | Predstavljamo: Stevan Ljubičić – Kormilar zlatnih dama

Stevan Ljubičić rođen je 29. avgusta 1980. godine u Beogradu. Na mjesto selektora ženske reprezentacije postavljen je prošle godine, ali je zbog pandemije virusa korona debi imao ove godine, koja će ostati zlatnim slovima uspisana kao najuspješnija u istoriji ženske bh. odbojke.

Bh. odbojkašice su prvo uspješno prebrodile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i tako prvi put izborile plasman na smotru najboljih Starog kontinenta. Zatim su bh. dame u debitantskom nastupu u CEV Srebrnoj ligi osvojile ovo takmičenje i stekle pravo igranje elitne Zlatne lige.

Na Evrovoleju u Beogradu Ljubičić je sa svojim pulenkama ostvario i prvu istorijsku pobjedu protiv Azerbejdžana. Sa velikim uspjehom radi u Rumuniji, gdje je trener ekipe Alba Blaž. Stevan Ljubičić je u konkurenciji za najboljeg trenera.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com s početkom u 20 časova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije