Izbor sportiste

Predstavljamo: Tea Kovačević - Teniski biser iz Gradiške

Predstavljamo: Tea Kovačević - Teniski biser iz Gradiške
Foto: N.N. | Predstavljamo: Tea Kovačević - Teniski biser iz Gradiške

Tea Kovačević rođena je 2010. godine u Gradišci. Mlada teniska nada ove godine potvrdila je status jedne od najtalentovanijih djevojčica na svijetu u svom uzrastu.

Osvajala je brojne prestižne turnire u Evropi kako u svojoj U-11 kategoriji, tako i one u starijoj U-12. Drugi put uzastopno osvojila je turnir na Majorci "Rafa Nadal Tournament Ten-Pro Global".

Zatim je trijumfovala u Frankfurtu na čuvenoj Akademiji Borisa Beker, a potom je počistila konkurenciju na prestižnom tuniru "Paris Bowl", na kojem je osvojila duplu krunu. Njene protivnice nisu imale šansi ni na akademiji koja nosi ime po legendarnoj belgijskoj teniserki Kim Klajsters.

Osvojila je i završni masters U-14 BiH. Teu s pravom nazivaju čudom od djeteta. Tea Kovačević je u konkurenciji za najperspektivniju sportistkinju.

Nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj glasanjem odlučuju čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT 1 i portalu Nezavisne.com s početkom u 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije