Izbor sportiste

Predstavljamo: ŽOK Bimal Jedinstvo - vladarke bh. odbojke

Predstavljamo: ŽOK Bimal Jedinstvo - vladarke bh. odbojke
Foto: N.N. | Predstavljamo: ŽOK Bimal Jedinstvo - vladarke bh. odbojke

Ženski odbojkaški klub Bimal Jedinstvo iz Brčkog je osnovan 1946. godine. U svojim vitrinama imaju čak 13 trofeja namijenjenih šampionu BiH.

Vjerovatno bi u vitrini bio i 14. pehar da se nije ispriječila pandemija virusa korona, zbog koje je na kraju prekinuta, a kasnije i odlukom Odbojkaškog saveza BiH završena prošlogodišnja sezona i to bez proglašenja šampiona.

Osim toga "brčanske princeze" su 11 puta osvajale trofej Kupa BiH, a jedna su od rijetkih bh. ekipa koje su redovan učesnik evropskih klupskih takmičenja. Bimal Jedinstvo je u regionalnoj MEVZA ligi osvojilo bronzanu medalju dok je igralo i osminu finala CEV kupa. ŽOK Bimal Jedinstvo je u konkurenciji za najbolju ekipu.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije