Izbor sportiste

Predstavljamo: Ženska košarkaška reprezentacija BiH - Krem evropske košarke

Predstavljamo: Ženska košarkaška reprezentacija BiH - Krem evropske košarke
Foto: Foto FIBA | Predstavljamo: Ženska košarkaška reprezentacija BiH - Krem evropske košarke

Ženska košarkaška reprezentacija BiH u 2021. pisala je novu istoriju bh. košarke i bh. sporta.

Nakon potvrde prvog plasmana na EP poslije 22 godine, na istom su "zmajice" napravile pravo čudo pokazavši da spadaju u sam krem evropske košarke. Osvojeno je peto mjesto, što je najbolji plasman jedne bh. selekcije na velikim takmičenjima. Sve je počelo velikom pobjedom nad Belgijom, potom je savladana Turska, a zatim i poraz od Slovenije.

U utakmici vrijednoj četvrtfinala bh. dame su savladale Hrvatsku, da bi u borbi za polufinale izgubile od Francuske. U meču za peto mjesto srušile su Švedsku i time izborile kvalifikacije za Mundobasket.

I u nove kvalifikacije za Evrobasket krenule su fantastično nakon dvije uvodne pobjede nad Belgijom i Sjevernom Makedonijom.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH je u konkurenciji za najbolju ekipu. Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com sa početkom u 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije