Izbor sportiste

Predstavljamo: Ženska košarkaška reprezentacija BiH

Predstavljamo: Ženska košarkaška reprezentacija BiH
Foto: Ilustracija | Predstavljamo: Ženska košarkaška reprezentacija BiH

Ženska košarkaška reprezentacija BiH bila je nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo 2019. godine, prvog nakon dugih 20 godina.

Bh. košarkašicama je za dlaku, tačnije samo zbog košrazlike, izmakao Eurobasket. Izabranice Gorana Loje odigrale su sjajno kvalifikacije, ostvarile četiri pobjede i dva poraza i na kraju zauzele treće mjesto u grupi, a isti učinak je imala i Crna Gora, koja je na kraju izborila plasman na završnicu.

Bez obzira na ovakav ishod, kojem su kumovali neki nestvarni rezultati u drugim grupama, gdje su pojedine ekipe gubile sa više od 70 poena razlike, što se na kraju ispostavilo ključnim, "zmajice" su pokazale kvalitet i potencijal, koji garantuje da će u budućnosti izboriti plasman na jedno veliko takmičenje.

Sjajne igre u ovoj godini odvele su ovu žensku košarkašku reprezentaciju u najužu konkurenciju za nagradu za najbolju ekipu BiH u 2018.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije