Izbor sportiste

Predstavljamo: Ženska odbojkaška reprezentacija BiH - Nastupile na Evrovoleju

Predstavljamo: Ženska odbojkaška reprezentacija BiH - Nastupile na Evrovoleju
Foto: N.N. | Predstavljamo: Ženska odbojkaška reprezentacija BiH - Nastupile na Evrovoleju

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ove godine ostvarila je najveći uspjeh bh. odbojke u istoriji. Bh. dame su izborile prvi nastup na Evropskom prvenstvu nakon što su uspješno okončale kvalifikacionu grupu u kojoj su bile Češka, Slovenija i Letonija.

Najbolje bh. odbojkašice su uoči odlaska na Evrovolej otvarile još jedan uspjeh na međunarodnoj sceni osvojivši CEV Srebrnu ligu. Nakon dobrih nastupa u Zenici, pulenke Stevana Ljubičića su trijumfovale na završnom turniru u Sloveniji gdje su u finalu srušile Austriju i izborile igranje u Zlatnoj ligi.

Uslijedilo je Evropsko prvenstvo u Beogradu gdje su „zmajice“ u grupi smrti sa Srbijom, Rusijom, Francuskom i Belgijom ostvarile i istorijsku pobjedu protiv Azerbejdžana.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH je u konkurenciji za najbolju ekipu.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu za osobe s invaliditetom, za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom i nagrada čitalaca, o kojoj će odlučiti čitaoci i posjetioci portala www.nezavisne.com.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com sa početkom u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije