Izbor sportiste

Predstavljamo: Ženski odbojkaški klub Jedinstvo

Predstavljamo: Ženski odbojkaški klub Jedinstvo
Predstavljamo: Ženski odbojkaški klub Jedinstvo

Ženski odbojkaški klub Jedinstvo iz Brčkog osnovan je 1946. godine, dok su najbolje rezultate zabilježili nakon 1999. kada je trenersku palicu preuzeo Goran Hadžić.

Od njegovog dolaska rezultati Jedinstva krenuli su uzlaznom putanjom. Naslovi šampiona i osvajača Kupa BiH postali su njihova svakodnevica.

Tako je bilo i u 2010. godini u kojoj su se Brčanke ponovo okitile duplom krunom u domaćim takmičenjima. Zanimljivo je da je Jedinstvu ovo četvrta dupla kruna u nizu.

U tekućoj godini odbojkašice Jedinstva samo su potvrdile dominaciju u Premijer ligi BiH. Do naslova prvaka naše zemlje stigle su savladavši u finalu doigravanja Kulu iz Gradačca, a u završnici Kupa BiH do pehara su došle pobijedivši u finalu Imzit Dobrinju.

Naravno, stigla je zaslužena pauza, a novi izazovi započeli su ove jeseni. Nastavile su gdje su stale, pa i dalje dominiraju Premijer ligom.

Zahvaljujući dobrim rezultatima u evropskom Čelendž kupu prošle sezone, ove će Jedinstvo prvi put igrati u Kupu CEV.

Takmičenje će početi 5. januara naredne godine, a prvi rival u meču osmine finala Kupa CEV će im biti bolji iz meča Olimpijakos - Galatasaraj. Naravno, zahvaljujući dobrim rezultatima kluba mnoge igračice Jedinstva su i reprezentativke BiH.

"Zadovoljni smo našim rezultatima u ovoj godini, jer smo pokazali da držimo kontinuitet. Ponovna nominacija za najbolju ekipu u BiH je veliko priznanje za naš klub i nadamo se da ćemo to povjerenje ponovo opravdati", kazao je Goran Hadžić, trener brčanskih odbojkašica.

Odbojkašice Jedinstva osvojile su četiri titule prvaka BiH (2006/07, 2007/08, 2008/09, 2009/10), odnosno četiri naslova Kupa BiH (2007, 2008, 2009, 2010). Prije osnivanja Premijer lige BiH 2005. godine, Brčankama je pripalo pet titula prvaka Republike Srpske, kao i šest naslova Kupa RS.

Svečana manifestacija desetog jubilarnog Izbora najboljih sportista Bosne i Hercegovine treba da bude održana 15. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday Inn" s početkom u 20 sati uz direktan prenos na BHT 1.

Organizatori manifestacije su "Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH uz pokroviteljstvo Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH.

Partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna sportska institucija u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije