Izbor sportiste

Predstvaljamo: Hrvatski ženski rukometni klub Grude

Predstvaljamo: Hrvatski ženski rukometni klub Grude
Foto: N.N. | Predstvaljamo: Hrvatski ženski rukometni klub Grude

Hrvatski ženski rukometni klub Grude kao jedan je od najmlađih sportskih kolektiva u BiH (osnovan je 2009) vrlo brzo je postao jedan od najdominantnijih u BiH uopšte i sinonim za ženski bh. rukomet.

Grude su u 2019. godini osvojile novi naslov prvaka BiH i treći trofej pobjednika Kupa BiH.

Osvojeni naslov prvaka države je peti uzastopni, a posebno je impresivno zvuči da su u tom periodu odigrale 112 utakmica u bh. prvenstvu, u kojima nisu doživjele niti jedan poraz, što je rijedak sportski rezultat i u svjetskim okvirima.

Tek u aktuelnoj sezoni njihovoj nevjerovatnoj seriji je došao kraj nakon što ih je nakon pet godina savladala ekipa Krivaje. Ove godine trofejni klub iz Hercegovine sudjeluje i u WRHL Ženskoj regionalnoj rukometnoj ligi, u kojoj je uspio ostvariti prve pobjede nekog bh. kluba u ovom takmičenju. Ekipu je prošle sezone vodila Kornelija Leko, dok se ove na klupu vratila trofejna Zlata Zubac, koja važi za tvorca rukometnog čuda s kojim je nastavila pohod ka šestoj uzastopnoj tituli.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije