Izbor sportiste

Slavimo 20. jubilarni Izbor najboljeg sportiste BiH: Čestitali su nam najbolji

Slavimo 20. jubilarni Izbor najboljeg sportiste BiH: Čestitali su nam najbolji
Foto: Arhiva / Ilustracija | Slavimo 20. jubilarni Izbor najboljeg sportiste BiH: Čestitali su nam najbolji

Jubilarni 20. Izbor najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održan 14. decembra.

Zbog pandemije virusa korona ovogodišnja manifestacija biće emitovana na programu BHT 1 i portalu nezavisne.com sa početkom u 20 sati bez prisustva publike.

Vođeni činjenicom da je ideja Izbora najboljeg sportiste BiH potekla 2001. godine kada mnogi u BiH nisu vjerovali da je na jednom mjestu moguće okupiti sve najbolje iz svih krajeva BiH, a mi smo uspjeli i tada, organizatori "Nezavisne novine" i BHRT ni sada, kada se svi suočavamo sa jednom globalnom krizom, nismo se predali i odustali.

Ne želimo da naši sportisti budu uskraćeni promocije za njihov rad, koji im je ove godine bio značajno otežan. Upravo zbog toga nagrade sada zaslužuju još i više, a mi ćemo učiniti sve da ispoštujemo sve epidemiološke mjere i kroz online pristup cijeli projakat obavimo na vrhunski način kao i svih ranijih godina.

U prethodne dvije decenije izgradili smo epitet najrelevantnijeg izbora spotriste BiH. Nagradili smo preko 400 najboljih sportista, sportskih radnika i sportskih kolektiva. Predsjednici žirija bila su uvažena i svjetski priznata imena iz svijeta sporta, a povodom našeg velikog jubileja ove godine čestitke su nam uputili i upućuju brojni sportisti i sportski velikani. Hvala od srca, ponosni smo!!!

Tradicionalni partner prestižne manifestacije je krovna bh. sportska institucija - Olimpijski komitet BiH. Podršku projektu daje i državni vrh BiH - Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video
Najčitanije