Izbor sportiste

Snažna podrška Predsjedništva BiH 17. Izboru najboljeg sportiste

Snažna podrška Predsjedništva BiH 17. Izboru najboljeg sportiste
Foto: Nedžad Uglješa | Snažna podrška Predsjedništva BiH 17. Izboru najboljeg sportiste

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH danas je predsjedavao sjednicom Organizacionog odbora 17. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Sastankom u svečanom salonu zgrade Predsjedništva BiH, državni vrh je ulogom pokrovitelja nastavio višegodišnju tradiciju pružanja snažne podrške jednom od najznačajnijih projekata vezanih za bh. sport.

"Čast je biti na čelu Organizacijskog odbora za Izbor najboljeg sportaša BiH. Drago mi je da kao i svih ranijih godina radimo ovaj posao zajednički, 'Nezavisne novine', Radio-televizija BiH, Predsjedništvo BiH, te Olimpijski komitet kao partner. Tradicija od 17 godina je veliko iskustvo i siguran sam da će ova manifestacija i dalje na adekvatan način promovirati sport i sportaše. Kroz sport se mnogo toga može pozitivno napraviti u cjelini i meni je drago da Predsjedništvo BiH može sudjelovati u tome na ovaj način. Lijepo je čuti uspjehe poput Larise Cerić, Damira Džumhura i drugih. Imati sportaše među najboljim na svijetu odlična je promocija BiH", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Organizacionog odbora 17. Izbora najboljeg sportiste BiH.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, Marijan Kvesić institucije koja takođe od prvog dana u ulozi partnera podržava jednu od najznačajnijih manifestacija za promociju sporta u BiH.

"Drago mi je što smo svih ovih godina uključeni u ovu priču koja je podstiče, promovira i doprinosi razvoju najboljih amabasadora BiH na međunarodnoj sceni. Jako je važno što je Predsjedništvo BiH pokrovitelj ove manifestacije čime se daje dodatni pečat ovoj cijeloj pozitivnoj priči", kazao je Kvesić.

Mario Vrankić, direktor BHT1 takođe je naglasio značaj Izbora najboljeg sportiste ne samo za sport nego i za društvenu zajednicu.

"Siguran sam da će manifestacija koja iduće godine slavi punoljestvo i ove godine održati dosadašnji renome. BHT1 će kao i svaki put kvalitetno odraditi svoj dio posla. Izbor sportiste BiH je dokaz kako je moguće nešto lijepo uraditi u zemlji u kojoj se mnoge stvari čine nemogućim", istakao je Vrankić.

Direktorica marketinga i član Uprave "Nezavisnih novina" Diana Radić podsjetila je da su "Nezavisne" i BHRT pioniri projekta koji ravnopravno zastupa sportiste i sportske kolektive iz svih krajeva BiH.

"Mi smo u ovu ideju ušli 2001. godine sa namjerom da uradimo nešto dobro za sve u BiH. Vrednuju se najbolji rezultati sportista iz svih bh. krajeva, a dokaz ravnopravne zastupljenosti svih su i sjednice žirija koje su održavaju u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci. Mi smo pokretačka poluga ove pozitivne priče i na to smo ponosni", izjavila je Radićeva.  

Manifestacija 17. Izbora najboljeg sportiste BiH biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1 sa početkom u 20.15 sati. Pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH, s predsjedavajućim dr. Draganom Čovićem. Partner izbora je OK BiH, a podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Lakić-Brčaninović: Velika odgovornost

Na sjedinici OO, između ostalog, usvojen je Pravilnik 17. izbora najboljeg sportiste BiH uz izmjene i dopune Pravilnika. 

"Zahvaljujem se svim članovima žirija, Predsjedništvu BiH i predsjedavajućem Draganom Čoviću. Žiri je svjestan velike odgovornosti, ali smo odlučni u namjeri da odradimo dobar posao i nagradimo isključivo najbolje", rekla je Mara Lakić-Brčaninović, predsjednik žirija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije