Izbor sportiste

Srpska bira najboljeg sportistu

Srpska bira najboljeg sportistu
Srpska bira najboljeg sportistu

Cilj je, prije svega, nagraditi sve one koji su rezultatima to zaslužili, a sa druge strane popularisati sport kroz ovakve manifestacije, kazao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Organizacionog odbora 62. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.

Svečano proglašenje najboljih sportista RS biće održano 21. decembra u Banskom dvoru u Banjaluci, a pripreme, kako je istaknuto, teku po planu.

"Ove godine je 25 godina od kako se biraju najbolji sportisti RS, jer je prvi izbor održan 1992, kada je titulu najboljeg ponio karatista Miroljub Kremenović, a kontinuitet je mnogo duži, jer 'Glas Srpske' 62. put organizuje ovu manifestaciju. Sport je vrlo značajna grana, pogotovo za mlade, i ovo je dobar način da im ga prezentujemo kako bi i oni krenuli stopama najboljih sportista", rekao je Radojičić danas u Banjaluci na sjednici OO, na kojoj je predstavnike javnih preduzeća, privatnih kompanija i sve one koji su podržali organizaciju upoznao kako teku pripreme za Izbor.

Završnu manifestaciju direktno će od 20 časova prenositi Radio-televizija Republike Srpske, a direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović je zahvalio svima koji su uzeli učešće i pomogli u organizaciji.

"Dosta posla smo uradili, ostalo je da ga privedemo kraju i nadamo se da će svečana ceremonija proteći onako kako treba. Sve bi bilo nemoguće bez svesrdne pomoći privrednika, institucija i prijatelja sporta", dodao je Dmitrašinović.

Osim nagrada za deset najboljih sportista RS, na završnoj manifestaciji biće dodijeljeni nagrada za najboljeg trenera, povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta RS, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i RS u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru. Partner "Glasa Srpske" u organizaciji Izbora je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, koje tradicionalno dodjeljuje nagrade za deset najperspektivnijih sportista. Danas je stručni žiri održao sjednicu na kojoj je skratio liste kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije