Izbor sportiste

Sve spremno za krunisanje kralja i kraljice bh. sporta

Sve spremno za krunisanje kralja i kraljice bh. sporta
Foto: Nedžad Uglješa | Sve spremno za krunisanje kralja i kraljice bh. sporta (UŽIVO)

Došao je trenutak kada će biti krunisani najbolji sportista i spotiskinja Bosne i Hercegovine po 22. put.

Sve je spremno za svečanu ceremoniju 22. po redu Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH koja će biti održana večeras u hotelu "Holiday”, a gledaoci će događaj moći pratiti u direktnom TV prenosu na programu BHT 1, portalima nezavisne.com i bhrt.ba sa početkom u 20 časova.

Cijela godina takmičenja stala je u jedno veče kada će biti podjeljena priznanja u 12 kategorija i kada će biti krunisani oni koji su pokazali najviše u ovoj 2022. godini.

U konkurenciji za najboljeg sportistu ostali su tekvondoista Nedžad Husić, fudbaler Nemanja Bilbija i košarkaš Džanan Musa, dok za najbolju sportistkinju konkurišu odbojkašica Dajana Bošković, plivačica Lana Pudar i biciklistkinja Lejla Njemčević.

Osim ove dvije nagrade priznanja će dobiti i najbolja ekipa, trener godine, najperspektivnija sportistkinja i sportista, a biće uručene i nagrade za životno djelo, fer-plej (sportski uzor), razvoj sporta, te najbolji sportista za osobe s invaliditetom kao i najbolja ekipa u sportu za invalide. 

O dobitniku nagrade publike su odlučivali čitaoci "Nezavisnih novina" glasanjem na portalu nezavisne.com, a izabrali su fudbalera Nemanju Bilbiju.

Dodajmo i to da stručnim žirijem ove godine predsjedava proslavljeni fudbaler Nikola Nikić.

Partner Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT je Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije