Izbor sportiste

Večeras Izbor najboljeg sportiste BiH u 2021. godini

Večeras Izbor najboljeg sportiste BiH u 2021. godini
Foto: Nedžad Uglješa | U ponedjeljak Izbor najboljeg sportiste BiH u 2021. godini
N.N.

Bosna i Hercegovina će večeras po 21. put dobiti najboljeg sportistu i sportiskinju godine.

Svečana ceremonija 21. Izbora najboljeg sportiste BiH u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH održaće se u Sarajevu, a gladaoci će događaj moći pratiti na programu BHT 1, portalima nezavisne.com i bhrt.ba sa početkom u 20 časova.

Kao i ranijih godina nagrade u najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH biće dodijeljene u 12 kategorija. U najužoj konkurenciji ove godine ostali su atletičar Amel Tuka, tekvandoista Nedžad Husić i teniser Marko Maksimović. Među tri kandidatkinje za krunu najbolje sportistkinje BiH ušle su košarkašica Džonkel Džons, plivačica Lana Pudar i odbojkašica Edina Begić.

Odlukom stručnog žirija kojim ove godine predsjedava proslavljeni rukometaš Jasmin Mrkonja, za nagradu najbolja ekipa konkurišu ženska košarkaška reprezentacija BiH, muška košarkaška reprezentacija, ženska odbojkaška reprezentacija, futsal reprezentacija BiH i muška rukometna reprezentacija. U najužem izboru za trenera godine našli su se Stevan Ljubičić, Goran Lojo i Alena Ćemalović.  

Biće uručene nagrade i za najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, za životno djelo, za fer-plej i razvoj sporta. Nagrađeni će biti najbolji sportista za osobe s invaliditetom, kao i najbolja ekipu u sportu za osobe sa invaliditetom. O dobitniku nagrade publike su odlučivali čitaoci “Nezavisnih novina” glasanjem na portalu nezavisne.com, a izabrali su tenisera Marka Maksimovića.

"Uvjeren sam da će i ove godine nagrade otići u ruke samo onih najboljih i najzalužnijih. Sve dosadašnje odluke donesene su koncenzusom, što je takođe nastavak tradicije kada je upitanju Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio televizije BiH. Siguran sam da će i šira bh. javnost biti ponosna na sportske heroje koji će biti promovisani 20. decembra”, rekao je predsjednik žirija 21. izbora najboljeg sportiste Jasmin Mrkonja.

Žiri 21. Izbora najboljeg sportiste BIH u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT po svom pravilniku boduje rezultate sportista postignutih od 1. decembra 2020. do 1. decembra 2021. godine. Rezultati ostvareni poslije 1. decembra 2021. godine konkurišu za Izbor sportiste u sljedećoj godini.

Partner Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT je Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Savjet ministara BiH, odnosno Ministarstvo civilnih poslova BiH. Žiri su ove godine činili predstavnici Olimpijskog komiteta BiH, sportski radnici i urednici i novinari medija iz BiH. I ove godine povodom Izbora najboljeg sportiste BiH štampana je specijalna brošura u kojoj su predstavljeni svi ovogodišnji dobitnici priznanja.

 

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije