Izbor sportiste

Žiri skratio listu nominovanih za najboljeg sportistu BiH u 2021.

Žiri skratio listu nominovanih za najboljeg sportistu BiH u 2021.
Foto: N.N. | Žiri skratio listu nominovanih za Najboljeg sportistu BiH u 2021.

Atletičar Amel Tuka, tekvondoista Nedžad Husić i teniser Marko Maksimović u najužoj su konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2021. godini.

Stručni žiri 21 Izbora najboljeg sportiste BiH, manifestacije u tradicioalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH na trećoj sjednici skratio je danas liste nominovanih u svim kategorijama. U najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju su košarkašica Džonkel Džons, plivačica Lana Pudar i odbojkašica Edina Begić.

Zbog postojeće epidemiološke situacije i ove godine sjednice se održavaju online a žiri je analizirao i redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipu. U užoj konkurenciji su Ženska odbojkaška reprezentacija BiH, Futsal reprezentacija BiH i Ženska košarkaška reprezentacija BiH, Muška rukometna reprezentacija BiH i Muška košarkaška reprezentacija BiH.

Laureat nagrade za najboljeg trenera biće Goran Lojo (košarka), Alena Ćemalović (plivanje) ili Stevan Ljubičić (odbojka). Lista kandidata za nagradu za najperspektivniju sportistkinju takođe je skraćena. U užem izboru su Nadina Mehmedović (tekvondo), Iman Avdić (plivanje) i Tea Kovačević (tenis) Za nagradu za najperspektivnijeg sportistu konkurišu Faris Durak (dizanje tegova), Ilija Jukić (tekvondo) i Anel Bostandžić (karate).

"Sa radošću konstatujem da smo obavili još jedan veoma konstruktivan i učinkovit sastanak, a na dobrobit sporta i sportista. Bilo je dosta argumenata, detaljno je proučen svaki prijedlog. Razmatrali smo i neke dodatne nominacije. Niko nije izostavljen. Žiri je odradio veliki dio posla na putu da prepozna one najbolje i najkvalitetnije. Ostalo je da finaliziramo posao na zadnjoj sjednici. Uvjeren sam da i ove godine će nagrade otići u ruke samo onih najboljih i najzalužnijih. Sve dosadašnje odluke donesene su koncenzusom, što je takođe nastavak tradicije kada je upitanju Izbor najboljeg sportiste Bih u organizaciji Nezavisnih novina i radio televizije BiH. Siguran sam da će i šira bh. javnost biti ponosna na sportske heroje koji će biti promovisani 20. decembra", rekao je Jasmin Mrkonja, predsjednik žirija.

"Nezavisne novine" i Radio televizija BiH već 21 godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim pomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, najbolji sportista za osobe sa invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba sa invaliditetom i Nagrada čitalaca.

Proglašenje najboljih biće održano 20. decembra na programu BHT1 i portalu nezavisne.com sa početkom u 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije