Izbor sportiste

Žiri u Banjaluci redukuje liste Izbora najboljeg sportiste BiH

Žiri u Banjaluci redukuje liste Izbora najboljeg sportiste BiH
Foto: N.N. | Žiri u Banjaluci redukuje liste Izbora najboljeg sportiste BiH

Treća sjednica stručnog žirija 19. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH danas će biti održana u Banjaluci.

Žiri, kojim ove godine predsjedava nekadašnji košarkaški reprezentativac SFRJ i BiH Samir Avdić, u gradu na Vrbasu krenuće u finalizaciju posla izbora najboljih bh. sportskih ambasadora. Nakon što su na prošlom mostarskom sastanku usvojene šire liste u svim konkurencijama, danas će na trećoj sjednici popis najboljih među najboljima biti redukovan.

"U godini koja je na izmaku možemo se pohvaliti određenim brojem zaista vrhunskih rezultata naših sportista i sportskih kolektiva i to je sigurno nešto što veseli i nas u žiriju. Na nekim smo slatkim mukama u gotovo svim kategorijama, ali će laureati sasvim sigurno biti isključivo oni koji to zaslužuju. Žiri je u proteklih 18 godina upravo ispravnim odlukama ovoj manifestaciji s pravom nametnuo epitet najrelevantnijeg izbora ovakve vrste. Nikada nije bilo primjedaba na konačne odluke jer su bile ispravne, a taj visoko postavljeni standard i mi ćemo morati ispoštovati. U skoro pune dvije decenije ova manifestacija je izrasla u respektabilnu i nemamo pravo na grešku. Svaku nominaciju ćemo detaljno razmotriti. Za neke smo nominacije tražili i dodatna obrazloženja iz njihovih saveza", rekao je Samir Avdić.

Od ukupno 12 kategorija žiri će danas skratiti liste u 11 kategorija. O jednoj, Nagradi publike, odlučivaće isključivo čitaoci "Nezavisnih novina". Za nagrade je nominovano preko 130 kandidata u svim kategorijama. Lista je sačinjena na osnovu dostavljenih nominacija iz 17 strukovnih sportskih saveza, a prijedloge su dostavili i članovi žirija, koji čine istaknuti sportski radnici, bivši sportisti i predstavnici bh. medija.

"Mi u žiriji smo i te kako svjesni da je Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji 'Nezavisnih novina' i BHRT-a nešto što sportistima jako puno znači na kraju svake godine. Kao bivši sportista znam da svaka nagrada, pa i sama nominacija, mnogo znači sportistima za nastavak karijere. To je podstrek ne samo nagrađenima, nego i njihovim konkurentima da ubuduće nastoje da se nađu na tronu", rekao je Avdić.

Današnja sjednica žirija biće održana u zgradi "Nezavisnih novina" u Banjaluci sa početkom u 13 časova. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, a neizostavnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Svečana 19. manifestacija biće održana 12. decembra u hotelu "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT1.

Brojke

23 kandidata konkurišu za najboljeg sportistu u godini na izmaku

15 dama je na široj listi za najbolju sportistkinju BiH u 2019. godini

23 tima nominovana su za nagradu namijenjenu najboljem sportskom kolektivu

Dodatne nominacije

Žiri će danas razmatrati i u međuvremenu pristigle dodatne nominacije. U kategoriju za nagradu za razvoj sporta nominovan je Marinko Umičević - Košarkaški klub invalida Vrbas Banjaluka, te plivač Jovan Lekić u konkurenciju najperspektivnijih sportista. Liste će danas biti skraćene i u ove dvije kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije