Košarka

25. sezona WNBA i najbolje košarkašice svih vremena

25. sezona WNBA i najbolje košarkašice svih vremena
Foto: Pixabay/Ilustracija | 25. sezona WNBA i najbolje košarkašice svih vremena

WNBA obilježava svoju jubilarnu 25. sezonu objavljivanjem izbora za "The W25", 25 najvećih i najuticajnijih košarkašica u istoriji WNBA.

Svečanost povodom "The W25" odigrala se tokom poluvremena utakmice između ekipa Las Vegas Ejsiz i Čikago Skaj.

Kao dio ovog istorijskog trenutka, Liga pokreće svoj prvi program "Glasajte za GOAT".

"Tokom čitave ove sezone, WNBA i naši fanovi proslavljaju uticaj koji je WNBA imala na sport i društvo tokom proteklih četvrt vijeka", rekla je komesarka WNBA Keti Engelbert.

U martu 2021. WNBA je predstavila platformu "The W25" da bi odabrala i odala počast za 25 najdominantnijih, najvještijih i najzabavnijih košarkašica u istoriji lige.

Ove izuzetne sportistkinje koje su promijenili igru odabrane su na osnovu ukupnog doprinosa ligi i zajednici preko panela odabranih medija i pionirki ženske košarke.

"The W25" uključuje 10 košarkašica koje još igraju, a one su Su Bird, Tina Čarls, Elena Dele Don, Silvija Fauls, Britni Grajner, Ejndžel Mekoutri, Neka Ogvumike, Kendes Parker, Brijana Stjuart i Diana Torasi.

Petnaest nekadašnjih košarkašica takođe su u konkurenciji za ovo visoko priznanje i to Simon Augustus, Svin Keš, Tamika Kečings, Sintija Kuper, Jolanda Grifit, Beki Hemon, Loren Džekson, Lisa Lesli, Maja Mur, Tiča Peničeiro, Kepi Pondekster, Kejti Smit, Šeril Svups, Tina Tompson i Lindzi Volen.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije