Košarka

Basket 3x3 u Banjaluci

Basket 3x3 u Banjaluci
Foto: Arhiva | Basket 3x3 u Banjaluci

Trodnevni turnir u uličnoj košarci "FIBA 3x3 Satellite", čiji je organizator Sportska organizacija "Basket Bam", počinje sutra u Banjaluci.

Utakmice će biti igrane na Trgu Krajine i ovo je nastavak 19 godina duge tradicije organizacije takmičenja u uličnoj košarci u Banjaluci. U petak su zakazani mečevi košarke u kolicima, a ovo je revijalno takmičenje u saradnji sa KKI Vrbas.

 U subotu su na programu revijalni mečevi djece iz Centra "Zaštiti me" i Dječjeg doma "Rada Vranješević", s akcentom na socijalizaciju djece kroz sport. Posljednjeg dana turnira, u nedjelju, od ranih jutarnjih sati će ljubitelji basketa moći da uživaju u turniru "FIBA 3x3 Satellite".

"Prostor na platou će biti adaptiran po standardima i propozicijama FIBA 3x3, i biće pravi basket centar, sa terenom za igru. Na našem turniru učestvuju ekipe iz Top selekcije iz regije, koje se takmiče u 3x3 World Touru. Takmičenje u uličnoj košarci podarilo je Banjaluci, ali i BiH, veliki broj košarkaša, na što smo kao organizator veoma ponosni", kazao je Aleksandar Vranješ iz "Basket Bama" i pozvao ljubitelje košarke i sporta da  dođu i podsjetio da je "Basket Bam" u sastavu Košarkaškog saveza RS i BiH, ali i punopravan član FIBA - Svjetske košarkaške federacije, sekcije za uličnu košarku FIBA 3X3 Europe Tour-Level 10. Medijski pokrovitelji su "Nezavisne", "Glas Srpske", Nes radio i Nes Castra radio. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije