Košarka

Dončić oborio novi rekord a nije ni izašao na parket

Dončić oborio novi rekord a nije ni izašao na parket
Foto: Tanjug/AP | Dončić oborio novi rekord a nije ni izašao na parket

Luka Dončić ove sezone ne ruši NBA rekorde na dnevnoj bazi kao u prve dvije, ali ovaj put je srušio ozbiljan rekord a da nije ni stupio na parket.

Baš na njegov 22. rođendan njegova je kolekcionarska potpisana rookie kartica prodana za 4.6 miliona dolara, javlja "Dallas Morning News" pozivajući se na kolekcionara Bolila Lajana Sana. Prema američkim izvještajima, to je daleko najveća cijena koju je jedna sportska kartica ikad postigla.

Njegova kartica National Treasures Auto Logoman 1/1 bila je dio veće transakcije vrijedne ukupno 5.88 miliona, ali na nju je otpao najveći dio potrošenog novca.

Poređenja radi, potpisana rookie kartica Janisa Antetokumpa prodana je za 1.8 miliona prošlog septembra, baš kao i potpisana rookie kartica Lebrona Džejmsa dva mjeseca ranije. Potpisana kartica Majkla Džordana s All-Star utakmice 1992. ovog je mjeseca dohvatila cijenu od 1.4 miliona. Te su tri kartice zajedno koštale malo više od ove Dončićeve.

Najskuplja kartica predstavnika drugih sportova bila je ona Majka Truta, bejzbolaša Los Anđeles Anđelsa, koja je u avgustu srušila stari rekord cijenom od 3.93 miliona dolara, prenosi "Index.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije