Košarka

Dončić za rođendan oduševio majku

Dončić za rođendan oduševio majku
Foto: Tanjug/AP | Dončić za rođendan oduševio majku

Slovenačka košarkaška zvijezda i igrač Dalas Maveriksa Luka Dončić oduševio je svoje pratioce na društvenim mrežama kada je pokazao svoju nježnu stranu. Nije to učinio u zagrljaju svoje zgodne djevojke Anamarije, ali je u zagrljaju majke.

Naime, Luka je čestitao je rođendan majci Mirjam (46) objavivši jednu staru zajedničku fotografiju iz djetinjstva. "Srećan ti rođendan, mama", stoji kratko u Lukinoj objavi, a Mirjam je na svome profilu podijelila još puno priča u kojima su joj i drugi dragi ljudi čestitali rođendan. Njegova majka se cijeli život bori za njega i pomaže mu u ostvarenju snova. Njen sin je sada NBA zvijezda, a ona se preselila i u Ameriku zbog njega. 

"Želim da bude srećan i znam da njegova sreća zavisi od košarke. Kao dijete bio je ponekad zločest. Bio je pun energije, nikada nije mirovao", ispričala je Lukina majka Mirjam Poterbin jednom prilikom za WFAA.

"Subotom bih ga natjerala da čisti kuću. Rekla bih mu da mora očistiti sobu, ako želi na trening i on bi je očistio. Uvijek sam morala prijetiti košarkom."

Roditelji su mu se rastali kad je bio dijete i s ocem Sašom Dončićem nema dobar odnos kao s majkom. 

"Mislim da mu je košarka pomogla prilikom našeg razvoda. Mislim da mu je ona pomogla da odraste, iako sam se trudila da mu taj razvod učinim što bezbolnijim", kaže Mirjam.

"U Americi me više podržavaju i podupiru moju privrženost sinu. U domovini su me često etiketirali kao pretjerano brižnu majku za njegovih 18 ili 19 godina. Ne znam da li je to opravdano. Meni je ovo normalan život, ali puno je osjećaja zbog kojih i dalje plačem", rekla je.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije