Košarka

Istorijska bruka Pokuševskog u NBA ligi: Oklahoma izgubila 73 poena razlike

Istorijska bruka Pokuševskog u NBA ligi: Oklahoma izgubila 73 poena razlike
Foto: Tanjug/AP | Istorijska bruka Pokuševskog u NBA ligi: Oklahoma izgubila 73 poena razlike

Teška noć je iza Alekseja Pokuševskog i igrača Oklahoma Siti Tandera. Ostaće upamćeni u crnim slovima istorije NBA lige, kao ekipa koja je doživjela rekordan poraz.

Naime, Memfis je savladao Oklahomu sa 152:79, čime se upisao u knjigu rekorda kao tim koji je pobjedio sa najvećom razlikom ikada u NBA ligi - 73 poena.

Prethodni rekord držao je Klivlend koji je 17. decembra 1991. pobedio Majami sa 68 poena razlike (148:80).

Dio ovog istorijskog debakla Oklahome bio je i Aleksej Pokuševski. Srpski košarkaš je na terenu proveo 19 minuta i za to vrijeme je upisao četiri poena i četiri skoka, a imao je i jednu blokadu i asistenciju. Iz igre je šutirao dva od sedam, dok je za tri poena bio neuspiješan u oba pokušaja.

Jedan od razloga ovako ubjedljivog poraza Oklahome jeste i činjenica da je igrala bez svog najboljeg strijelca Šaija Gildžus-Aleksandera, koji je na prošloj utakmici postigao 39 poena, ali je dobio udarac u glavu u finišu meča sa Hjustonom, pa nije bio na raspolaganju za ovaj meč. Takođe, nije igrao ni Džoš Gidi, koji ove sezone prosječno bilježi 10,4 poena.

Memfis je pored rekordne pobjede ostvario i rekord franšize sa 62,5 odsto pogođenih šuteva. Devet od 12 igrača koji su igrali za Memfis na ovom meču postiglo je dvocifren broj poena, a najefikasniji je bio Džeren Džekson Džunior sa 27 poena.

U Oklahomi je najefikasniji bio Luguenc Dort sa 15, a imali su ukupno pet dvocifrenih igrača.

Oklahoma je i prošle sezone imala jedan sličan debakl, kada je Indijana imala vođstvo od 67 poena u jednom momentu, ali su na kraju izgubili sa "samo" 57 poena razlike (152:95).

Memfis je u seriji od tri vezane pobjede, dok je Oklahoma zabilježila osmi vezani poraz. Grizlisi  su trenutno na petom mjestu zapadne konferencije, dok je Oklahoma na 13. mjestu.

Rezultati:

Njujork - Čikago 115:119

Toronto - Milvoki 97:93

Memfis - Oklahoma 152:79

Finiks - Detroit 114:103

Portland - San Antonio 83:114

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije