Košarka

Jović i Pokuševski i dalje van terena, Kari i Morent blistali

Jović i Pokuševski i dalje van terena, Kari i Morent blistali
Foto: Printscreen/Instagram | Jović i Pokuševski i dalje van terena, Kari i Morent blistali

​Košarkaši Golden Stejta savladali su Tornoto rezultatom 129:117.

Gosti iz Kanade su tokom većeg meča imali prednost, ali na njihovu žalost utakmica je bila veoma neizvijesna te je dvocifrena razlika stigla tek u finišu – za protivnika.

Posljednji pokušaj Raptorsi su imali kada su sustigli Voriorse na 107:105, ali je do kraja domaćin bio bolji i ono što je trebalo da bude neizvijesna završnica riješio u svoju korist sa 22:12.

U tome ih je predvodio Stef Kari koji je meč zavšio sa 35 poena, 11 asistencija i sedam skokova. Klej Tompson je dodao 29 poena i osam skokova, dok je Donte Divinćenco pored 12 poena podijelio 11 asistencija.

Kod Toronta se istakao Fred Vanvlit sa 28 poena, 10 asistencija i četiri skoka. Skoti Barns je imao 24 poena, šest skokova i pet asistencija, a Paskal Sijakam 21 poen i sedam skokova.

Golden Stejt tako nastavlja sa dizanjem forme i poteru za direktnim mjestom u plej-ofu. Trenutno su osmi na zapadu sa 25 pobjeda i 24 poraza. U drugoj konferenciji, Toronto je tek na 12. mjestu.

U preostalim mečevima Minesota je savladala Memfis rezultatom 111:100 uprkos tripl-dablu Dža Morent koji je imao 27 poena, 10 skokova i 11 asistencija. To je bio njegov prvi poraz u karijeri u mečevima u kojima je ostvario tripl-dabl (8:0 prije toga).

Na terenu nije bilo Nikole Jovića (povreda leđa) niti Alekseja Pokuševskog (povreda noge), ali su njihove ekipe i bez njih pobijedile, prenosi b92.

Majami je bio bolji od Orlanda rezultatom 110:105, dok je Oklahoma savladala Klivlend rezultatom 112:100.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije