Košarka

Milica Zeljković povratnica u Orlove: Fantastično sam se uklopila

Milica Zeljković povratnica u Orlove: Fantastično sam se uklopila
Foto: N.N. | Milica Zeljković povratnica u Orlove: Fntastično sam se uklopila

Povratak u Orlove je dobra odluka za moj lični napredak i generalno za tim kako bi im pomogla u ostvarivanju ciljeva za ovu sezonu, kaže Milica Zeljković(23) koja se nakon dvije sezone provedenih u ekipi RMU Banovića vratila među “orlice”.

Banjalučka košarkašice se vratila kući odnosno u tim za koji je nastupala od 2016. do 2019. godine i u kojem je stekla košarkaško ime. Danas slovi za jednu od najboljih košarkašica bh. lige, a da će biti veliko pojačanje za bh. prvakinje pokazala je na početku sezone.

“Iako sam se ekipi priključila nešto kasnije, fantastično sam se uklopila prvenstveno jer su svi dobri ljudi, a naravno svaka je i "luda" na svoj način, što je zapravo i najveća draž ove ekipe. Igranje na oba fronta je dosta teško zbog samog ritma utakmica, ali obzirom da je bh. liga ove godine nešto slabija, naš trener Dragana Svitlica nastoji da nas kroz te utakmice odmori koliko je moguće, a samim tim iskoristi mogućnost da pruži priliku mlađim igračicama”, ističe Banjalučanka.

Inače, Orlovi su nastavili tamo gdje su stali prošle sezone kada su osvojilio duplu krunu. U bh. prvenstvu su bez poraza (5-0) i čini se bez konkurencije, dok im sjajno ide i u regionalnoj WABA ligi u kojoj imaju učinak sedam pobjeda i jedan poraz. Zeljkovićeva u domaćem prvenstvu prosječno ubacuje 16 poena pod susretu, dok je na četiri meča WABA lige na prosjeku od 14 koševa.

“Utakmice kroz bh. ligu omogućavaju nam da to shvatimo i odigramo kao neki jači trening, naravno pored toga rad, red i disciplina i poštovanje dogovora omogućilo nam je i veoma dobar start u WABA ligi. Što se tiče ambicija i ciljeva za ovu sezonu, naravno to je trostruka kruna, a u regionalnoj ligi prije svega prolazak u drugu fazu takmičenja, a nakon toga pokušati obezbijediti završnicu WABA lige.

Ime Milice Zeljković često se nalazilo na spiskovima selektora Gorana Loje koji i dalje prati pomno njene igre, što joj je dovoljan motiv da nastavi sa dobrim radom kako bi jednog dana zakoračila na parket sa najboljim bh, košarkašicama.

“Reprezentacije je ostvarila istorijski uspjeh, što je za svaku pohvalu. Čestitke svim igračicama i trenerima na tome. Jedna sam od mlađih igračica koja se nalazi često na spiskovima tako da mi to daje motiv za dalji rad i napredak. Nadam se kad dođe vrijeme da zaigram za našu reprezentaciju da sam spremna da se u najboljem svijetlu pokažem i i predstavljam našu državu”, zaključila je Milica Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije