Košarka

Nikola Mirotić trojkama pomaže ugroženoj porodici iz Doboja

Nikola Mirotić trojkama pomaže ugroženoj porodici iz Doboja
Foto: N.N. | Nikola Mirotić trojkama pomaže ugroženoj porodici iz Doboja

Košarkaš Nikola Mirotić tradicionalno nastavlja s podrškom i pružanjem pomoći ugroženim porodicama, pa će u toku ovogodišnjeg božićnog posta šutirati za ugroženu porodicu Kokić iz Doboja, saopštila je Humanitarna organizacije "Srbi za Srbe".

Navode da i ove godine svaka trojka na svim utakmicama koje se odigraju do Božića vrijedi 500 evra, i sav dobrovoljni prilog koji se sakupi ovom prilikom biće iskorišćen za izgradnju nove kuće za ovu porodicu.

Porodica Kokić iz Podnovlja, kod Doboja, broji 11 članova. Otac porodice Željko (52) i majka Slađana (35) imaju devetoro izuzetno dobre i vaspitane dece: Anica (19), Miloš (17), Nikola (14), Milorad (12), Danijel (11), Danijela (7), Nenad (4) i Ljiljana (2).

Kokići žive u kući koja nije njihova, već im je data na čuvanje. Do kada smiju da je koriste  nije im rečeno.

Kuća je u lošem stanju, a namještaj u još gorem. Ulaganje u kuću se svakako ne isplati uz činjenicu da sutradan može biti zatraženo da je napuste.

"Vodu nemamo, postoji bunar niže kuće pa tamo perem stvari i okupam djecu koliko je to moguće. Struju imamo. Zbog situacije sa virusom i online nastavom bili smo primorani da uplatimo i internet. Po cijeli dan pratim školu i dok to ispratim sa svakim rijetko stignem da uradim po kući sve poslove koje imam", rekla je majka Slađana.

Ranije je pogocima od tri poena košarkaš Nikola Mirotić obezbijedio novi dom za šestoro ugroženih mališana porodice Varga iz Vukovara i prikupio novac za izgradnju kuće nepokretnoj Jasni Dedić i njenoj porodici, a ove godine pomoćiće i pomenutoj porodici iz Doboja.

"Nikola Mirotić je u narodu poznat kao veliki dobrotvor, što nam pokazuju desetine poruka zahvalnosti koje svakodnevno dobijamo. Svojim primjerom motivisao je veliki broj ljudi da se priključe našoj zajedničkoj misiji da pomognemo što veći broj porodica. Heroji kao što je Nikola Mirotić potrebni su više nego ikad, kako bi nas inspirisali da budemo bolji ljudi", izjavio je Igor Rašula iz Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" povodom pokretanja ove akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije