Košarka

Nurkić zaustavio Jokića, Bogdan i Bjelica po pet poena

Nurkić zaustavio Jokića, Bogdan i Bjelica po pet poena
Foto: Tanjug | Nurkić zaustavio Jokića, Bogdan i Bjelica po pet poena

Srpski košarkaši nisu blistali protekle noći u NBA ligi, Nikola Jokić je postigao 6, a Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica po 5 poena.

Jokić je pogodio tek dva od devet šuteva, te imao sedam skokova uz po tri asistencije i ukradene lopte, kao i jednu blokadu, u porazu Denvera od Portlanda 99:82.

Bogdanović je šutirao 2/4 (1/1 trojke), te imao po dva skoka i asistencije za 20 minuta u porazu Sakramenta u Vašingtonu 110:92, dok je Bjelica (2/4) imao i četiri uhvaćene lopte za 13 minutau pobijedi Minesote nad Jutom 109:98.

Proteklu noć obilježio je novi obračun balkanskih gorstasa Jokića i Nurkića, koji je i ovaj put pripao bosanskohercegovačkom centru. Nurkić je opet bio izuzetno motivisan protiv bivšeg tima i saigrača koji ga je bukvalno izbacio iz Kolorada.

Nurkić je predvodio Trejlblejzerse sa 17 poena, pogodio je sedam od 15 šuteva iz igre, te imao pet skokova uz po asistenciju i blokadu.

"Bio je agresivan, stalno tražio šut", rekao je Jokić, dok se Nurkić koncentrisao na nastup svoje ekipe, "Trudili smo se da pokažemo koliko smo dobri u odbrani, da iz zadržimo ispod 80 poena. Uradili smo sjajan posao".

Blejzersi su kontrolisali cijeli tok meča, imali su u jednom trenutku i 23 poena prednosti, a ključan faktor pobjede je bila odbrana upravo nad Jokićem, koji je zabilježio tri dabl-dabla u nizu prije dolaska u Oregon.

"On je sjajan igrač, imao je dosta dobrih nastupa ove sezone. Znao sam tačno šta će da radi. Dobro sam ga zaustavio", dodao je Nurkić.

Nurkića je u timu Portlanda sjajno pratio Si Džej Makalum sa takođe 17 poena, dok je Demijen Lilard ubacio 15 (4/14) uz sedam asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte.

Najefikasniji kod Nagetsa su sa po 18 poena bili Džamal Marej i Pol Milsap koji je imao i pet skokova, dok je Vilson Čendler ubacio 14 poena uz sedam uhvaćenih lopti i šest asistencija.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije