Košarka

Partizan pobjedom otvorio Evrokup

Partizan pobjedom otvorio Evrokup
Foto: Twitter/KK Partizan NIS | Partizan pobjedom otvorio Evrokup

Košarkaši beogradskog Partizana uspješno su startovali u novoj sezoni Evrokupa, izabranici Željka Obradovića su u prvom meču grupne faze u Hamburgu kao gosti pobijedili Tauerse rezultatom 106:97

Bio je to prvi meč Željka Obradovića na klupi Partizana u Evrokupu, a "crno-bijeli" su demonstrirali razliku u klasi prije svega veoma raspoloženom ofanzivnom partijom u kojoj su veoma dobro šutirali.

Najefikasniji u beogradskom timu bio je Kevin Panter sa 26 poena (9/16 iz igre, 7/7 penali), a imao je i šest skokova i tri asistencije. Istakli su se još Dalas Mur sa 17 poena (5/6 iz igre), Jam Madar sa 13 poena i pet asistencija, Alen Smailagić sa takođe 13 poena i devet skokova, ali i šest izgubljenih lopti, kao i Nemanja Dangubić, koji je dodao 10 poena.

U poraženom sastavu istakao se Kejleb Houmsli sa 21 poenom (6/14 iz igre), Džejlon Braun je dodao 18, Zakari Braun 15, Majk Kocar 14, a Set Hajnriks 10 poena.

Naredni meč Partizan igra u subotu u Beogradu protiv Krke u okviru petog kola ABA lige, a naredne naredne srijede nastavlja takmičenje u Evrokupu utakmicom protiv Turk Telekoma na domaćem terenu.

U A grupi EK se pored Partizana, Hamburga i Turk Telekoma nalaze još ekipe Lokomotive Kubanj, Huventuda, Slonska iz Vroclava, Andore, Lijetkabelisa, Trenta i Levaloa.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije