Košarka

Radonjić: I Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo maksimum

Radonjić: I Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo maksimum
Foto: KK Crvena zvezda | Radonjić: I Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo maksimum

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da i Partizan i njegov tim imaju dodatne razloge da daju maksimum u vječitom derbiju.

Crveno-beli sutra do 19.30 biće domaćini Partizanu u hali "Aleksandar Nikolić" u 21. kolu regionalne ABA lige.

"Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu. Mi smo u žestokom ritmu, i isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i nakon derbija. Osim specifične težine, i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum. Nemamo kapitena Branka Lazića za utakmicu s Partizanom, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Ovo će biti treći ovosezonski duel dva rivala, a u oba prethodna slavili su crveno-beli.

U prvom derbiju u ABA ligi Zvezda je slavila sa 80:79, u polufinalu Kupa Radivoja Koraća na putu ka osvajanju trofeja takođe je bilo minimalnih 79:78, a prvotimac Dejan Davidovac očekuje veliku borbu i u sustrašnjem derbiju.

"Derbi utakmice uvek imaju svoju specifičnost i naboj, dobro se poznajemo jer će nam biti treća utakmica u sezoni. Da ne koristim fraze, zaista nije važna ni trenutna forma, ni trenutne ambicije. Nama je zaista bilo teško u prethodnom periodu, momci koji su bili van ekipe su nam mnogo nedostajali u svakom smislu, a utakmica je bilo baš puno. Polako se kompletiramo,mada nećemo imati kapitena u nedelju na parketu. Hvatamo ritam, i želimo da nastavimo da se podižemo kao tim. Očekujem veliku borbu i naš maksimalan angažman", rekao je Davidovac.

Crvena zvezda trenutno ima skor 15-2, dok Partizan ima učinak od 7-12.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije