Košarka

Sparsi prokockali 25 poena prednosti

Sparsi prokockali 25 poena prednosti
Sparsi prokockali 25 poena prednosti

San Antonio Sparsi prokockali su praktično dobijen brejk u prvom meču finala Zapadne konferencije, a Golden Stejt Voriorsi su poveli sa 1:0 u seriji - 113:111.

Vodili su Sparsi gotovo tokom cijelog meča, stizali i do 25 poena prednosti početkom druge četvrtine, ali je Golden Stejt uspio da u završnici četvrte dionice izjednači i na 1:41 preokrene meč u svoju korist.

Ključni momenat meča bila je povreda Kavaija Lenarda koji je nakon jednog nezgodnog doskoka otišao u svlačionicu i nije se vraćao. Veliki problem će u nastavku serije biti za Sparse ukoliko Lenard, uz Parkera ne bude na raspolaganju Popoviču.

Stef Kari je presjekao napad Sparsa i pogodio trojku za 106:106, a samo nekoliko sekundi kasnije, Voriorsi su još jednom ukrali loptu gostima, Grin je pogodio uz faul a uslijedila je još jedna brza akcija za 111:106.

Đinobili je uzvratio sjajnim zakucavanjem, Pati Mils ukrao loptu nakon te akcije i uz ličnu grešku Kleja Tomsona došao u situaciju da vrati Sparse uigru u ovom meču na 31 sekundu do kraja. Bilo je 111:110.

Stef Kari je 40. poenom u meču donio novih +3 Golden Stejtu, Oldridž je promašio šut za produžetak, a Mils se našao na liniji za slobodna bacanja - 0.5 do kraja.

Mils je prvo bacanje pogodio, na mig Grega Popviča pokušao da promaši tako da neko iz odbojke pogodi ali je promašio i Voriorsi su nakon velike muke stigli do 1:0.

Golden Stejt je do pobjede predvodio Stef Kari sa 40 poena, a Kevin Durent je postigao 34.

Lemarkus Oldridž postigao je 28 poena za Sparse, a dva poena manje ubacio je Kavai Lenard koji je na parketu proveo svega 23 minuta prije povrede. Manu Đinobili odigrao je još jedan sjajan meč i postigao 17 poena.

(Sportklub.rs, Foto: Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije