Košarka

Veliki korak košarkašica Srbije ka Evropskom prvenstvu

Veliki korak košarkašica Srbije ka Evropskom prvenstvu
Foto: kss.rs | Veliki korak košarkašica Srbije ka Evropskom prvenstvu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Litvaniju 82:71 u Istanbulu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Košarkašice Srbije poslije tri kola imaju isto toliko pobjeda u grupi E, dok Litvanija ima skor 1-2.

Izabranice Marine Maljković ovim trijumfom su korak bliže EP, a najbolju rolu pružila je Aleksandra Crvendakić sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Na pravi način ispratile je Sonja Vasić sa 15 koševa, šest uhvaćenih lopti i četiri dodavanja.

Amerikanka Ivon Anderson na debiju u srpskom dresu zabilježila je 13 poena uz šest proigravanja, a dvocifrena je bila i Nevena Jovanović sa 10 koševa i pet skokova.

U timu Litvanije najbolja je bile su Laura Juškaite i Gabija Meškonite sa po 15 poena.

Poslije izjednačene prve dionice, u kom je najraspoloženija bila Vasić, košarkašice Srbije ulaskom Crvendakić u igru, uspjele su da se odlijepe od rivala.

Stvorile su dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku iznosila maksimalnih 19 poena.

Do kraja poluvremena, Litvanke su iskoristile nekoliko grešaka u odbrani srpskog tima, što im je omogućilo da smanje zaostatak na 12 poena pred drugo poluvrijeme (39:27).

U trećoj dionici košarkašice Litvanije približile su na minus devet, ali je ubrzo dvocifrenu prednost na stranu Srbije vratila Sara Krnjić.

Držala je Srbija meč u svojim rukama, odlično je igrala u odbrani, a sve to na pravi način iskoristile su Vasić, Anderson i Krnjić, pa je u odlučujućih 10 minuta srpska reprezenzacija ušla sa 17 poena viška.

Do kraja meča, Srbija je bez većih problem održavala prednost, Bruks i Jovanović vodile su igru, što je bilo dovoljno da se zabilježi treći trijumf u kvalifikacijama.

Naredni meč košarkašice Srbije igraju u subotu od 16 sati protiv Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije