Košarka

"Zmajice" na Evrobasketu s navijačima

"Zmajice" na Evrobasketu s navijačima
Foto: N.N. | "Zmajice" na Evrobasketu s navijačima

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 17. do 27. juna u dva grada, Valensiji (grupe A i B) i Strazburu (C, D).

Podsjetimo, u Grupu C je smještena i ženska reprezentacija BiH zajedno sa selekcijama Belgije, Turske i Slovenije, što znači da će "zmajice" utakmice prve faze igrati u Strazburu, i to vjerovatno uz prisustvo publike na tribinama tamošnje "Rhenus Sport Arene".

Predsjednik Košarkaškog saveza Francuske Žan-Pjer Siutat još prošlog mjeseca je istakao kako je izvjesna opcija da će dio dvorane kapaciteta 6.200 mjesta biti na raspolaganju gledaocima, naravno uz pridržavanje restrikcija zbog pandemije virusa korona.

Sada je stigla i potvrda te namjere organizatora, s obzirom na to da su ulaznice za mečeve Evrobasketa puštene u prodaju.

Jedna dnevna karta za četiri utakmice grupa C i D košta 26 evra, a cijena paketa za sve mečeve grupne faze u Strazburu, dakle i one koje uključuju utakmice reprezentacije BiH, iznosi 75 evra.

Podsjetimo, pripreme najboljih bh. košarkašica počinju 9. maja okupljanjem u Sarajevu i trajaće do 13. juna, kada je planiran put u Francusku. Prvi susret BiH igra 17. juna protiv reprezentacije Belgije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije