Košarka

Zvezda izgubila u Istanbulu, Darušafaka u četvrtfinalu

Zvezda izgubila u Istanbulu, Darušafaka u četvrtfinalu
Zvezda izgubila u Istanbulu, Darušafaka u četvrtfinalu

Košarkaši Crvene zvezde nisu se plasirali u četvrtfinale Evrolige, pošto su u posljednjem kolu regularnog dijela sezone elitnog takmičenja poraženi od Darušafake u Istanbulu rezultatom 78:62.

Izabranicima Dejana Radonjića je u tom duelu za mjesto među najboljih osam timova u Evropi bila potrebna pobjeda, ali su uprkos skoru od 16 pobjeda i 14 poraza ostali kratkih rukava. Na kraju je kao osmi tim dalje prošla Darušafaka, sa identičnim učinkom, samo zbog boljeg međusobnog skora u duelima sa crveno-bijelima, protiv koje je slavila i u prvom kolu u Beogradu.

Darušafaka je u meču posljednjeg kola kontrolisala rezultat od starta do kraja susreta. U meč je ušla serijom od 10:0, poslije koje Beograđani nisu uspijeli da se oporave, a domaći tim je u drugom periodu imao i prednost od 16 poena.

Crveno-bijeli su najbliže prišli u trećoj četvrtini, kada su imali tri poena zaostatka i čak napad za izjednačenje, ali su u najvažnijim trenucima zakazali. To je istanbulski klub iskoristio i od tada se nije osvrtao i do kraja utakmice njegova pobjeda nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Najbolji u timu Crvene zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 14 poena i šest skokova, Čarls Dženkins je imao 12 poena, a Marko Simonović deset.

Darušafaku je do pobjede predvodio Bred Vonamejker sa 22 poena i pet asistencija, Skoti Vilbekin je upisao 16 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Ante Žižić utakmicu završio sa 11 poena i osam skokova.

Košarkaši Darušafake su na kraju regularnog dijela zauzeli osmo mjesto i njihov rival u Top 8 fazi biće madridski Real.

S druge strane, košarkaše Crvene zvezde od ponedjeljka čeka finalna serija ABA lige sa Cedevitom u kojoj je ulog titula i mjesto u Evroligi naredne sezone.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije